Гуанідинові похідні N-[(9,10-антрахінон-1-іл)карбомотіоїл] бензаміду - Зварич, В. І.; Станько, О. В.; Дудчак, О. О.; Стасевич, М. В.; Новіков, В. П. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Одержано нові гуанідинові похідні взаємодією N-[(9,10-антрахінон-1-іл)карбо-мотіоїл]бензаміду з рядом амінокислот в присутності хлориду ртуті (ІІ). Проведено комп’ютерній скринінг програмою PASS, який показав перспективні напрямки експериментальних досліджень синтезованих сполук. New guanidine derivatives were obtained by reaction of N-((9,10-dioxo-9,10- dihydroanthracen-1-yl) carbamothioyl)benzamide with order of amino acids in the presence of mercuric (ІІ) chloride. A computer screening by program PASS, which showed promising areas of experimental studies of the synthesized compounds, was carried.
Keywords: бензоїлтіосечовина; 9,10-антрахінон; амінокислота; гуанідин; benzoylthiourea; 9,10-anthraquinone; amino acid; guanidine