Дослідження закону зміни струму та зусилля на електромагніті резонансної вібромашини при живленні її від джерела широтно-імпульсно модульованої (ШІМ) напруги - Таянов, С. А.; Чубик, Р. В.; Сенів, С. Б. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Проаналізовано закон зміни струму та зусилля на електромагніті резонансної вібраційної машини при живленні її за допомогою широтно-імпульсно модульованої синусоїди. Показано доцільність застосування ШІМ [3] синусоїди із частотою, в 2 рази меншою, ніж резонансна частота машини.

A law of change of current and effort on electromagnet of resonance vibration machine, in case of it supply witch the help latitudinal - impulsively modulated (LIM) sinusoids is analyzed in the given article. Expedience of application of LIM [3] sinusoids with frequency in the 2 times smaller for the resonance frequency of the machine is shown.
Keywords: 629.3.03; 62-837; 62-531.7