Дослідження та удосконалення маркетингової діяльності ТОВ "ЕЙЧ ТІ ПРОПЕРТІ ВЕСТ" на вітчизняному ринку готельних послуг - Степанюк, Віталій Романович; Stepaniuk, Vitalii Romanovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
«Гейміфікація» є достатньо новим терміном але таким елементом інтернет маркетингу, що швидко захопив інтереси бізнес-структур і, як зазначили вітчизняні науковці Лихолат С. та Пацкаль О. відіграє вагому роль в системі управління маркетинговою діяльністю підприємства [1]. На думку Леонової С., Таранського І. та Суружіу І. поширення гейміфікації відбувається за рахунок активного розвитку штучного інтелекту та має дію на трансформацію інтегрованих маркетингових комунікацій інноваційно активних підприємств [2]. Практичні підходи до формування ефективного маркетингового середовища та вплив гейміфікації на дохід підприємства розглядали Лобода В., Кошелєва Т., Волоктін О., Герасименко О., Бачинський О. [3]. Толі як застосування технологій інтернет-маркетингу збутовій діяльності підприємства, їхній стан та розвиток стали предметом дослідження Янчук Т. та Петрова В. [4,5]. Об’єкт дослідження: процес формування ефективної маркетингової діяльності підприємства із використанням інноваційних підходів. Предмет дослідження: теоретичні та практичні засади формування ефективної маркетингової діяльності ТзОВ «Ейч ті проперті вест» та готелю «Леополіс» у його складі на ринку готельних послуг. Мета дослідження: дослідження ринку готельних послуг в умовах невизначеності та розроблення пропозицій щодо удосконалення маркетингової діяльності досліджуваного підприємства на ньому. Результати дослідження: у першому теоретичному розділі визначено роль гейміфікації у маркетинговій діяльності підприємства. Здійснено аналіз наукових досліджень за обраною темою. Представлено характеристику гейміфікації як 4 соціального феномена. Наведено приклади використання гейміфікації та інтерактивного контенту в бізнес-середовищі. Досліджено іноземний та вітчизняний досвід використання гейміфікації у бізнес-середовищі та його вплив на цільову аудиторію. У другому аналітичному розділі здійснено аналіз зовнішнього середовища в якому функціонує досліджуване підприємство ТзОВ «Ейч ті проперті вест» на ринку готельних послуг і готелю «Леополіс» в його складі. Встановлено основних конкурентів готелю «Леополіс» та їх конкурентні переваги. Проаналізовано фінансово-господарську та маркетингову діяльність досліджуваного підприємства. Досліджено потреби та вподобання споживачів ТзОВ «Ейч ті проперті вест», їхньої купівельної поведінки. У третьому проектному розділі використано PEST- та SWOT-аналізи для визначення ключових тенденцій розвитку досліджуваного підприємства. Також використано експертну оцінку для окреслення конкурентних переваг обраних для порівняння готелів та наведено результати їх обрахунку. Окреслено етапи впровадження гейміфікації в маркетингову діяльність готелю «Леополіс». Описано дії, які потрібно здійснити для інтеграції гейміфікації в діяльність досліджуваного підприємства. Описано типі користувачів (гравців) та характер їх поведінки в процесі впровадження гейміфікації в діяльність ТзОВ. Визначено напрями реалізації гейміфікаційного проєкту «Game in Leopolis». Розроблено логотип гейміфікаційної програми. Визначено цільову аудиторію та можливі обмеження. Описано лендинг мобільного додатку та його можливості. Визначено, яким чином користувачі (гравці) відслідковуватимуть результати накопичення балів в програмі «Game in Leopolis». Запропоновано методи поширення інформації про гейміфікаційну програму «Game in Leopolis» в мобільному додатку. Наведено розрахунок створення та просування гейміфікаційної програми «Game in Leopolis» в мобільному додатку. Окреслено перспективи для досліджуваного підприємства за результатами просування гейміфікаційної програми «Game in Leopolis». 5послуг, експертна оцінка, інтерактивний контент.

«Gamification» is a fairly new term, but such an element of Internet marketing that quickly captured the interests of business structures and, as noted by domestic scientists Lykholat S. and Patskal O., plays a significant role in the management system of marketing activities of the enterprise [1]. According to Leonova S., Taranskyi I. and Suruzhiu I., the spread of gamification occurs due to the active development of artificial intelligence and has an effect on the transformation of integrated marketing communications of innovatively active enterprises [2]. Practical approaches to forming an effective marketing environment and the impact of gamification on business revenue have been considered by Loboda V., Kosheleva T., Voloktin O., Herasymenko O., and Bachynskyi O. [3]. Meanwhile, the application of internet marketing technologies to the sales activities of enterprises, their current state, and development have been the subject of research by Yanchuk T. and Petrova V. [4,5]. Study object: the process of forming effective marketing activities of the enterprise using innovative approaches. Subject of research: theoretical and practical foundations of the formation of effective marketing activities of LLC «HT Property West» and the hotel «Leopolis» as part of it in the market of hotel services. Goal of research: research of the hotel services market in conditions of uncertainty and development of proposals for improving the marketing activities of the studied enterprise in it. The research findings: in the first theoretical section, the role of gamification in the marketing activities of the enterprise is defined. The analysis of scientific research on the chosen topic is carried out. The characteristics of gamification as a social phenomenon are presented. Examples of the use of gamification and interactive content 7 in the business environment are given. Foreign and domestic experience of using gamification in the business environment and its impact on the target audience are studied. In the second analytical section, the analysis of the external environment in which the studied enterprise «HT Property West» LLC operates in the market of hotel services and the hotel «Leopolis» in its composition is carried out. The main competitors of the hotel «Leopolis» and their competitive advantages are identified. The financial, economic and marketing activities of the studied enterprise are analyzed. The needs and preferences of consumers of LLC «HT Property West», their purchasing behavior are studied. In the third project section, PEST and SWOT analyses are used to determine the key trends in the development of the studied enterprise. Expert assessment is also used to outline the competitive advantages of the hotels selected for comparison and the results of their calculation are presented. The stages of introducing gamification into the marketing activities of the Leopolis Hotel are outlined. The actions that need to be taken to integrate gamification into the activities of the studied enterprise are described. The type of users (players) and the nature of their behavior in the process of introducing gamification into the activities of the LLC are described. The directions for the implementation of the gamification project «Game in Leopolis» are determined. The logo of the gamification program has been developed. The target audience and possible restrictions have been determined. The landing page of the mobile application and its capabilities have been described. How users (players) will track the results of accumulating points in the «Game in Leopolis» program have been determined. Methods for disseminating information about the gamification program «Game in Leopolis» in the mobile application have been proposed gamification program «Game in Leopolis» in the mobile application. The prospects for the studied enterprise based on the results of the promotion of the gamification program «Game in Leopolis» are outlined.
Research and improvement of marketing activities at “HT PROPERTY WEST” Ltd in the domestic hotel services market
Keywords: 3.075.00.00; маркетингова діяльність; гейміфікація; ринок готельних; marketing activities; gamification; hotel services market; expert assessment; interactive content. 8