Математична модель нанесення краплин рідини на рослини обприскувачами - Вікович, І. А.; Дівеєв, Б. М. (Видавництво Державного університету «Львівська політехніка», 2000)
Розглянуто математичну модель турбулентного струменя у повітряному потоці, визначено траєкторію струменя в ламінарному потоці, що зноситься, враховано контакт струменя з оброблюваною поверхнею під час його поширення. Розповсюдження крапельно-повітряного потоку суміші із розпилювача розглянутий на основі інтегральних співвідношень балансу речовини та кількості руху. This article covers problem of mathematical model of turbulent current in air torrent, it determines laminated torrent, takes in to account a contact of the current with the processed our face. The process of the distribution of the drop-aired torrent from a pulverizer is based upon the integral correlation of a balance of substance and quantity of motion.