Вплив річки на формування архітектурно-планувальної структури міста (на прикладі м. Ужгорода) - Боршовський, Олег Ігорович (Національний університет «Львівська політехніка», 2023)
Дисертаційну роботу присвячено дослідженню ролі річки у формуванні архітектурно-просторової структурі міст, теоретичним підходам до тематики, виявленню проблем у формуванні прирічкового простору та формулюванні принципів та практичних рекомендацій для процесів ревалоризації прирічкового простору Ужгорода як основи ідентичності міста. The dissertation is devoted to study of the role of the river in the formation of the architectural and spatial structure of cities, theoretical approaches to the subject, identification of problems in the formation of riverside space and the formulation of principles and practical recommendations for the processes of revaluing the riverside space of Uzhhorod as the basis for identity of the city.
he influence of the river on the formation of the architectural and planning structure of the city (based on the example of the city of Uzhhorod)
Keywords: історичне місто, містобудування, урбанізація, річка, архітектурно-просторовий розвиток, функціональна організація, прирічкова територія, ландшафтні об’єкти, самоідентифікація міста, мультикультурна спадщина, нове будівництво, громадський простір, стратегія розвитку міста, реновація, інтегрований розвиток, historical city, urban planning, urbanization, river, architectural and spatial development, functional organization, riverside territory, landscape objects, city self-identification, multicultural heritage, new construction, public space, city development strategy, renovation, integrated development; 711.4(477.87-25)(091)