Удосконалення колійного розвитку вантажної станції Д у зв'язку зі збільшенням розмірів руху - Кисляк, Ольга Романівна; Kysliak, Olha Romanivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Зростання обсягів вантажних перевезень, пов’язаних із розширенням діяльності промислових підприємств регіону, зумовлює необхідність удосконалення інфраструктури вантажних станцій. Колійний розвиток станції має відповідати сучасним вимогам до пропускної та переробної здатності з урахуванням перспектив подальшого зростання навантаження. Об’єктом дослідження є вантажна станція Д, яка відіграє важливу роль у транспортному обслуговуванні прилеглого регіону та має обмеження у функціонуванні через недостатню кількість і конфігурацію колій. Мета роботи – розробити технічне рішення щодо модернізації колійного розвитку станції з урахуванням збільшених розмірів руху, оптимізувати її планувальну структуру для ефективного виконання вантажних операцій. У межах кваліфікаційної роботи проведено аналіз техніко-експлуатаційних характеристик станції, визначено недоліки існуючої схеми колійного розвитку, побудовано перспективні варіанти реконструкції, виконано розрахунки пропускної та переробної здатності, а також техніко-економічне обґрунтування обраного варіанта удосконалення.

The increase in freight traffic driven by the expansion of regional industrial activity necessitates the improvement of freight station infrastructure. The track layout of the station must meet modern requirements for throughput and processing capacity while considering future growth in load. The object of the study is freight station D, which plays an important role in serving the surrounding area but faces operational limitations due to an insufficient and outdated track configuration. The aim of the qualification work is to develop a technical proposal for the modernization of the track layout, adapted to increased traffic volumes and aimed at optimizing the station’s spatial organization and operational efficiency. The project includes analysis of the station’s current technical and operational parameters, identification of deficiencies in the existing layout, development of prospective reconstruction options, calculation of throughput and processing capacities, and a comparative technical and economic justification of the proposed improvements.
Improving the draft of the station gridiron of freight station D in connection with the increase in traffic volumes
Keywords: 6.275.02.04; freight station; track layout; throughput capacity; reconstruction; infrastructure