Форми діяльності громадських об’єднань в Україні - Ковалів, М. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Порушуються питання юридичних форм діяльності громадських об’єднань в Україні. Розглядаються форми діяльності як об’єктивно необхідний, законодавчо регламентований, цілеспрямований спосіб діяльності громадських об’єднань, що здійснюється у життєво важливій сфері суспільних відносин, виражаючи його сутність і соціальне призначення в суспільстві. Розкрито правові та неправові форми діяльності громадських об’єднань. Затрагиваются вопросы юридических форм деятельности общественных объединений в Украине. Рассматриваются формы деятельности как объективно необходимый, законодательно регламентированный, целенаправленный способ деятельности общественных объединений, который осуществляется в жизненно важной сфере общественных отношений, выражая его сущность и социальное назначение в обществе. Раскрываются правовые и неправовые формы деятельности общественных объединений. The article deals with the issues of legal forms of the activity of public communities in Ukraine. The forms of the activity are considered as objectively necessary, legally regulated, purposeful way of the activity of public communities, which is carried out in the vital field of public relations, expressing its nature and social purpose in the society. Legal and illegal forms of the activity of public communities are revealed.
Формы деятельности общественных объединений в Украине
Forms of the activity of public communities in Ukraine
Keywords: громадські об’єднання; форми діяльності; правова держава; адміністративно-правовий статус; общественные объединения; формы деятельности; правовое государство; административно-правовой статус; public communities; forms of activity; legal state; administrative and legal status