Формування методологічних основ метричного аналізу якості систем з базами знань - Кожевникова, Г. П. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2001)
In this paper, some problems concerning the quality measurment in knowledge-based system (KBS) are discussed. They include a new approach to evaluation the KBS quality based on the reusing estimating components methodology, conseptual basis for description of metric systems used to estimate KBS, measurment technology for integral index KBS. Представлений ряд концептуальних положень оцінки якості інтелектуальних систем з базами знань. Запропонована концепція використання в оцінках систем апріорі заготовлених оцінкових ресурсів Розглянуті компоненти метричної системи виміру якісних характеристик систем. Викладена технологія визначення інтегрального показника якості системи, базована на використанні експертних оцінок.