Цифрова система автоматичного керування об’єктами з великим періодом дискретності - Луцків, М. М. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2000)
Розвинуто нові підходи до побудови систем автоматичного керування для об’єктів з великим періодом дискретності на основі пропорційно диференціюючого на інтервалі регулятора. Побудована структурна схема регулятора, яка порівняно з класичною схемою має удвічі меншу кількість операцій, що спрощує реалізацію. Наведено результати цифрового моделювання. New approaches to the construcnion of the automatic control systems for the objects with a long period of the interruption have been developed according to the regulator differentiating at intervals in proportion. There has also been constructed a structural scheme of the regulator wich has half number of the operations in comparison with the classical scheme and it simplifies realization. The results of the digital simulation are also given here.