Пристрій для визначення флуктуацій частоти високостабільних генераторів - Павлов, Б. О.; Мелень, М. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Розроблено пристрій для визначення флуктуацій частоти високостабільних генераторів. Основні характеристики пристрою: частота генератора до 10 МГц; частоти вимірюваних флуктуацій 0 ч 4⋅10-2 Гц; шумова смуга пристрою 0,16 Гц; живлення ± 12 В. Принцип роботи пристрою полягає у вимірюванні напруги на виході фазового детектора, на входи якого подаються коливання від двох однотипних генераторів, що взаємно охоплені системою фазового автопідстроювання частоти. A device for measuring of frequency fluctuations of very stable generators is developed. Basic characteristics of the device: frequency of the generator up to 10 MHz; frequency of measuring of fluctuation 0 ч 4⋅10-2 Hz; a band of noise of device 0,16 Hz; power supplies ± 12 V. The principle of work of the device consists in measurement of a voltage on an output of the phase detector, on which inputs the fluctuations from two same generators mutually covered with system of phase auto tuning of frequency.