Дослідження факторів управління якістю праці на виробництві - Лавриненко, С. О. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2001)
Проаналізовано питання удосконалення управління якістю праці в умовах ринкових відносин. Визначено фактори управління якістю і продуктивністю праці. Обґрунтовано вплив кожного з факторів на якість праці. Для дослідження показників та виявлення між ними взаємозв'язку вперше використовується багатофакторна поліноміальна модель другого ступеня. За допомогою цього засобу отримано рівняння апроксимації. Це дає змогу надати рекомендації із удосконалення управління якістю праці на підприємстві. Article is devoted to the questions of labors quality management in conditions of transformation national economy. Author is determined the factors of labors quality management and productivity. The influence's each of factors on production's labor of quality is substantiated. At first, when multifactors polynomial model in second order is used for researching indexes and discovery their interconnections. There is obtained the equation's approximate with the help of this method. It's enable to give the recommendations of improving labor of quality management on the enterprise.