Організація руху поїздів на дільниці Д-С у зв'язку з впровадженням електричної тяги - Балан, Марія Михайлівна; Balan, Mariia Mykhailivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Незважаючи на усі складності які виникли перед промисловою галузею України, вона мусить продовжувати свою діяльність. Однією з ключових складових, що забезпечують функціонування всієї промисловості, є залізничний транспорт. Об'єктом дослідження дипломної роботи є ділянка Д-С до і після електрифікації. Предмет дослідження: організація роботи залізничного транспорту під час електрифікації ділянок. Мета роботи: організація руху поїздів на ділянці Д-С під час електрифікації, а також збільшення маси поїздів і кількості пар поїздів за рахунок використання електровозів змінного струму. У роботі розглянуто та проаналізовано існуючий графік руху поїздів на даній ділянці, визначено елементи графіка руху поїздів, проведено розрахунок найважчого та обмежуючого перегону ділянки, визначено пропускну спроможність ділянки та вагу поїзда при використанні електровоза змінного струму. На основі проведеного аналізу та розрахунків створено графік руху поїздів під час електрифікації при максимальному наповненні графіка руху. У дипломному проекті розроблено заходи з охорони праці та виконано техніко-економічні розрахунки. До проекту додаються графічні матеріали, які підтверджують основні положення проекту. У роботі досліджено питання використання електровоза змінного струму та його ефективність.

Despite all the difficulties that have arisen before the industrial sector of Ukraine, it must continue its activities. One of the key components that ensure the functioning of the entire industry is railway transport. The object of the thesis is the D-S section before and after electrification. Subject of the study: organization of railway transport during electrification of sections. Purpose of the work: organization of train traffic on the D-S section during electrification, as well as increasing the mass of trains and the number of train pairs through the use of alternating current electric locomotives. The work considers and analyzes the existing train schedule on this section, determines the elements of the train schedule, calculates the heaviest and limiting section, determines the throughput capacity of the section and the weight of the train when using an alternating current electric locomotive. Based on the analysis and calculations, a train schedule was created during electrification with maximum filling of the schedule. The diploma project developed measures for labor protection and performed feasibility studies. The project is accompanied by graphic materials that confirm the main provisions of the project. The work investigates the issue of using an alternating current electric locomotive and its efficiency.
Organization of traffic working on the D-S section in connection with the installation of electric traction
Keywords: 6.275.02.04