Кінетичні закономірності газофазної конденсації ацетону з формальдегідом - Івасів, В. В.; Жизневський, В. М.; Шибанов, С. В.; Небесний, Р. В.; Майкова, С. В. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2007)
Розглянуто механізм та визначено кінетичні закономірності процесу конденсації ацетону з формальдегідом у газовій фазі. Розраховані константи швидкостей, енергії активації та передекспонентні множники для рівняння Арреніуса. Запропонована кінетична модель задовільно описує цей процес і її можна використовувати для технологічного розрахунку. The mechanism of the process of condensation of acetone with formaldehyde in gas phase has been investigated, and kinetic rules of this process has been determined. Rate constants, activation energies and preexponential factors for Arrhenius equation have been calculated. Proposed kinetic model is well fitted and can be used for technological calculation.
Keywords: кінетичні закономірності; конденсація; формальдегід; ацетон