Ефективність посилення бетонних каналізаційних труб склепінчастими залізобетонними плитами - Кархут, І. І.; Сорока, Я. В.; Чернявська, Л. Г.; Шенгера, В. І. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002)
Розроблені на кафедрі “Будівельні конструкції та мости” склепінчасті залізобетонні плити, якими було посилено ділянку каналізаційного колектора по вул. Промисловій у м. Львові. Труби колектора бетонні внутрішнім діаметром 1,0 м, довжиною 2,0 і 2,5 м за ГОСТ 20054.