Дослідження і проєктування інформаційної системи вищого навчального закладу - Шпур, О.; Пиріг, Я.; Гордійчук-Бублівська, О.; Пиріг, Ю.; Shpur, O.; Pyrih, Y.; Hordiichuk-Bublivska, O.; Pyrih, Yu. (Видавництво Львівської політехніки, 2022)
У роботі досліджено етапи проєктування інформаційної системи вищого навчального закладу, яка забезпечуватиме зберігання всієї інформації в єдиній базі даних та ефективний обмін інформацією між підсистемами, що дасть змогу істотно підвищити ефективність роботи ВНЗ. Для здійснення моделювання предметної області як обов’язкового етапу проєктованої системи проаналізовано особливості побудови діаграми варіантів її використання та спроєктовано підсистеми інституту і трекінгу інформації. Подано послідовність дій для процесу проєктування інформаційної системи вищого навчального закладу, що дає змогу чітко і максимально повно сформувати вимоги щодо її розроблення для вирішення завдань різного призначення.

The paper investigates the stages of designing the information system of higher education institutions, which provides storage of all information in a single database and the effective exchange of information between subsystems, which will significantly improve the efficiency of the university. In order to model the subject area as an obligatory stage of the designed system, we analyzed the peculiarities of constructing a diagram of its uses and designed subsystems of the institute and information tracking. The given information represents a sequence of actions for the process of designing of the information system of a higher education institution that allows clearly and as much as possible to form requirements for its development for the decision of tasks of different purposes.
Research and design of the information system for higher education institution
Keywords: інформаційна система; проєктування; діаграма варіантів використання; діаграма потоків даних; матриця подій; information system; design; diagram of use cases; data flow diagram; event matrix; 621