Реконструкція системи водовідведення селища Горностаївка Каховського р-ну Херсонської обл. (6300 мешканців) - Гарайда, Володимир Васильович; Haraida, Volodymyr Vasylovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Виробничі та побутові стічні води селища Горностаївка витратою 42,08 л/с самопливом транспортуються на насосну станцію, а далі – на очисні споруди [1]. Зворотні води скидаються у Каховське водосховище. У роботі підбирали діаметри і похили труб, а також визначали глибину закладання головного та бічних колекторів [2]. На насосній станції водовідведення прийнято один робочий та один резервний насос Grundfos марки SL1.85.100.100.4.52H.N.51D.A. Для 6-поверхового житлового будинку запроектовано системи водопостачання та водовідведення [3]. Визначено кошторисну вартість реконструкції системи водовідведення населеного пункту, а також розроблено заходи з охорони праці.мережі, гідравлічний розрахунок.

Industrial and domestic wastewater of the village of Hornostaivka with a flow rate of 42.08 l/s is transported by gravity to the pumping station, and then to the treatment facilities [1]. Return water is discharged into the Kakhovka Reservoir. The work selected the diameters and slopes of the pipes, and also determined the depth of the main and side collectors [2]. One working and one standby Grundfos pump of the SL1.85.100.100.4.52H.N.51D.A. brand was adopted at the sewage pumping station. Water supply and sewage systems were designed for a 6-story residential building [3]. The estimated cost of reconstructing the sewage system of the settlement was determined, and occupational safety measures were also developed.
Reconstruction of the sewerage system in Hornostaivka (6300 inhabitants), Kakhovskyi Distr., Kherson Region
Keywords: 6.192.00.00; – водовідведення; стічні води; зовнішні мережі; внутрішні; – sewerage; waste water; external network; internal network; hydraulic calculation