Конвертори довжини хвилі на основі ефекту чотирихвилевого змішування для WDM систем - Тимченко, О. В.; Фрейхат, Ахмад; Аль-бдур, Нашат (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2009)
Розглядаються можливості використання ефекту чотирихвильового змішування (FWM) для конверсії довжини хвилі оптичної несучої в системах передачі даних з мультиплексуванням по довжині хвилі (Wavelength Division Multiplexing – WDM). Таке перетворення дає змогу зменшити імовірність конфліктів у вузлах комутації і збільшити тим самим загальну пропускну здатність оптичної мережі. Possibilities of the use of effect of the fourwave mixing (FWM) are examined for conversion of wave-length optical bearing in the systems communication of data with Wavelength Division Multiplexing – WDM. Such transformation allows decrease probability of conflicts in the knots of commutation and increase the general carrying capacity of optical network the same.
Keywords: чотирихвильового змішування (FWM); мультиплексуванням; fourwave mixing (FWM); systems communication