Когнітивно-комунікативні особливості спонукального дискурсу - Голощук, С. Л. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Проаналізовано основні трактування спонукання та спонукального дискурсу з точки зору когнітивно-комунікативної парадигми знань. Спонукальний дискурс розглядається як стратегічне утворення, де внутрішні процеси мовленнєвої діяльності впливають на його реалізацію. The article deals with the analysis of modern approaches to the directive discourse. The directive discourse is treated as a strategic organization. Special attention is paid to the influence of intention, ensuring directives between communicators.
Keywords: спонукальний дискурс; спонукання; інтенція; directive discourse; directive markers; intention