Архітектурні аспекти формування гірськолижних схилів - Рочняк, Ю. А. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Сформульовано аспекти професійної діяльності з влаштування, опорядження схилів із засніженням для гірськолижного спорту. Такі схили при цьому вважають основою композиції, а снігобудівельним матеріалом для ужиткових потреб, утворюючи своєрідну „архітектуру засніжених схилів”. Article defining professional aspects of building and maintaining of the ski slopes (pistes). This concept supports approach that slopes are composition base and snow is construction material, creating "architecture of the snow-covered slopes".
Keywords: засніжений схил; витяг; лижі; лещета; простір; професійна діяльність; ski slope; piste; ski lift; ski; space; architectural design