Розробка методу алгоритмічного синтезу адаптивних систем керування нестаціонарними об’єктами, що задані параметричною функцією - Ушаков, Е. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Запропоновано метод алгорипшічного синтезу адаптивних систем управління нестаціонарними об’єктами, заданими параметричною функцією, що автоматично враховує поточну інформацію про параметричний стан об’єкта управління, тобто його динамічні властивості в процесі нормальної експлуатації. Це компенсаційний метод самонастроювальноїмоделі об’єкта керування з паралельним вмиканням.

The method of algorithmic synthesis of adaptive control systems of non-stationary objects given by parametrical function, automatically taking into account the current information on a parametrical condition of non-stationary object of management, i.e. its dynamic properties is offered during normal operation. It is a compensatory method of self-adapting model of object of control with parallel inclusion.
Keywords: 621.382