Основи розробки та впровадження бізнес-стратегії підприємства - Ільченко, І. Ю. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Запропоновано методичний підхід до розробки та впровадження бізнес-стратегії підприємства. Обґрунтовано необхідність узгодження ключових аспектів бізнесу між собою та з умовами динамічного зовнішнього середовища. Побудовано візуальну схему розробки та впровадження бізнес-стратегії підприємства. Розкрито суть імперативів розробки та впровадження бізнес-стратегії. Досліджено специфіку та показано логіку взаємозв’язку окремих елементів імперативів розробки та впровадження бізнес-стратегії. Methodical approach to developing and implementing business strategу of the company is proposed. The necessity of coordination of key aspects of business among themselves and with the dynamic environment is stated. Visual scheme of development and implementation of enterprise business strategy is developed. Author shows the essence of the imperatives of development and implementation of business strategy. The specifics are discovered and the logic of relationships of individual elements of imperatives of development and implementation of business strategy is shown.
Keywords: бізнес-стратегія; імперативи розробки; імперативи впровадження; узгодження; місія; візія; цілі; метрики; корпоративна культура; проекти; портфельне управління; вигоди; business strategy; development imperatives; implementation imperatives; coordination; mission; vision; goals; metrics; corporate culture; projects; portfolio management; benefits