До історії колективізацї на Правобережній Україні (сучасна Кіровоградщина) - Бокій, Н. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2003)
Проаналізовані події, пов’язані з проведенням колективізації в Україні, наслідком якої стали голодомор 30-х років, репресії і утвердження тоталітарного режиму, що призвело до нищення українського села, змін у психології і моралі в суспільстві.