Алгоритм синтезу spice схем заміщення гальваномагнітних перетворювачів Холла - Готра, З.; Голяка, Р.; Юрчак, І.; Марусенкова, Т. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Наведено алгоритм синтезу SPICE схем заміщення сенсорів магнітного поля на основі гальваномагнітних перетворювачів Холла. З використанням типових бібліотечних елементів синтезовано схеми заміщення, що враховують параметри магнітного поля та просторового положення сенсора в ортогональній системі координат. Отримані шляхом моделювання результати якісно підтверджують результати експериментів та служать основою процедури калібрування сенсорів. The work presents an algorithm of synthesis of SPICE equivalent circuits for galvanomagnetic sensors based on Hall devices. By means of typical library elements circuits were composed in order to take into account magnetic values and sensor’s orthogonal coordinates that are not supported by SPICE. The obtained modeling results fit the results of experimental investigations and form the basis of the sensor’s calibration procedure.
Keywords: перетворювачі Холла; моделювання; схема заміщення; SPICE; Hall sensor; modeling; equivalent circuit