Синтез нових сульфовмісних нафтохінонів - Федорова, О. В.; Новіков, В. В.; Троценко, С. І.; Болібрух, Л. Д.; Плотніков, М. Ю.; Мусянович, Р. Я.; Новіков, В. П. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002)
Розроблений новий оригінальний метод синтезу сульфамідних препаратів нафтохінонового ряду. Введення сульфокислотної групи в нафтохіноновий цикл підвищує гідрофільні властивості сполуки, а одержані препарати мають високу антиоксидантну, цитолітичну та цитостатичну активність. New method of synthesis of sulfamide compounds of naphthoquinone series has been elaborated. Sulfoacid group added into naphthoquinone cycle increases hydrophilic properties of its compounds. Obtained naphthoquinone derivatives have high antioxidant, cytolytic and cytostatic activity.
Keywords: 547.655.6