Історичні наукові школи доктрини прав людини в парадигмі публічно-владних відносин - Жаровська, І. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
У статті розглянуто історичні погляди щодо функціонування публічно-владної сфери суспільних відносин. Особливу увагу приділено зародження та розвитку доктрини прав людини та її вплив на правову природу публічно-владних відносин. Зокрема проаналізовано світоглядні ідеї таких мислителів, як Н. Макіавеллі, Т. Гоббс, Дж. Локк, Ж.-Ж. Руссо, Ш. Монтеск’є, І. Кант, Г. Гегель. В статье рассматриваются исторические взгляды относительно функционирования публично-властной сферы общественных отношений. Особое внимание уделено зарождения и развития доктрины прав человека и ее влияние на правовую природу публично-властных отношений. В частности анализируются мировоззренческие идеи таких мыслителей, как Н. Макиавелли, Т. Гоббс, Дж. Локк, Ж. Руссо, Ш. Монтескье, И. Кант, Г. Гегель. The article examines historical views on the functioning of public power sphere of public relations. Particular attention is paid to the origin and development of the doctrine of human rights and its impact on the legal nature of public power relations. In particular examines the philosophical ideas of thinkers like Machiavelli, Hobbes, John Locke, Jean-Jacques Rousseau, Montesquieu, Kant, Hegel.
Исторические научные школы доктрины прав человека в парадигме публично-властных отношений
Historical schools of the doctrine of human rights in the paradigm of public power relations
Keywords: держава; право; права людини; публічно-владні відносини; доктрина; світоглядні ідеї; государство; право; права человека; публично-властные отношения; доктрина; мировоззренческие идеи; state; law; human rights; public power relations; doctrine; philosophical ideas