Комп’ютерне проектування та моделювання технологічних процесів високошвидкісного фрезерування загартованих сталей - Добротворський, С. С.; Басова, Є. В.; Добровольська, Л. Г. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Наведений та обґрунтований алгоритм створення конкурентоспроможної технології виготовлення машинобудівної продукції із загартованих сталей. Проаналізовані особливості обробки загартованих сталей. Обґрунтована можливість реалізації багато-критеріальної оптимізації процесу високошвидкісного фрезерування загартованих сталей на базі методу скінченних елементів (МСЕ). Поданий новий метод визначення ділянки існування оптимальних технологічних режимів обробки матеріалів на базі МСЕ. The article presented and explained an algorithm creating a competitive manufacturing technology engineering products from hardened steel. Peculiarities treatment of hardened steel. The possibility of realization of multi-objective optimization process high-speed milling hardened steels based on the finite element method (FEM). A new method for determining the domain of existence of optimal technological modes of processing materials based on FEM.
Keywords: комп’ютерне моделювання; метод скінченних елементів; високошвидкісне фрезерування; косокутне різання; прямокутне різання; технологічні режими; computer modeling; finite element method; high-speed milling; oblique cutting; rectangular cutting; technological modes