Метод видалення адитивних шумів на зображеннях літальних апаратів - Торубка, Т. В.; Пуйда, В. Я. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Проведено модифікацію методу білатеральної фільтрації для видалення адитивних шумів та його моделювання. Моделювання методу проведено за допомогою розробленого програмного пакета. Досліджено особливості функціонування модифікованого методу за впливу різного роду шумів на зображення літальних апаратів на зображеннях сцени. Conducted modification of the method of bilateral filtering for removing additive noise and its modeling. Modeling was performed using the method developed software package. Researched of features of the functioning of the modified method for impact noise on various images of aircraft on images scenes.
Keywords: адитивний шум; зображення; білатеральний фільтр; additive noise; image; bilateral filter