Термінологічна лексика в газетному тексті (на матеріалах газет «Високий замок», «Газета по-українськи», «Скриня») - Поліщук, Наталія (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
У статті розглянуто кулінарні терміни, які вживають сучасні журналісти й державні діячі, характеризуючи внутрішню українську політику. Ці терміни, потрапляючи в політичну публіцистику, точно й влучно передають суть міжпартійних відносин і міжособистісних стосунків в українському політикумі. The article deals with the culinary terms, used by modern journalists and politicians describing internal Ukrainian politics. After arising in other brunches, these terms exactly and accurately explain the core of rather complicated interpersonal and interfractional relations in Ukrainian politics.
Keywords: кулінарні терміни; публіцистичний текст; політичний контекст; culinary terms; publicistic text; political context