Вплив параметрів функцій приналежності нечіткого регулятора на динаміку підводного апарата - Блінцов, С. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Проведено математичне моделювання руху підводного апарата у товщі води за вертикальною віссю. Розглянуто вибір параметрів нечіткого регулятора для керування таким рухом. Наведено результати моделювання і показано ефективність застосування різних видів функцій приналежності нечітких регуляторів.

The mathematical. modeLing of ROV motion in water coLumn on vertical, axis is conducted. The selection of fuzzy reguLator parameters for such motion is considered. The modeLing resuLts are adduced and the appLica-tion efficiency of different types of fuzzy reguLators membership functions is shown.
Keywords: 681.52; 629