Особливості аномального магнітного поля та його динаміки над нафтогазовими родовищами північно-західної частини передкарпатського прогину - Максимчук, В. Ю.; Кудеравець, Р. С.; Чоботок, І. О.; Тимощук, В. Р. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Представлені результати геомагнітних досліджень в зонах родовищ вуглеводнів північно-західної частини Передкарпатського прогину. Вивчено особливості локального магнітного поля та його динамічні зміни в часі. Встановлено, що над родовищами нафти та газу спостерігаються статичні та динамічні локальні магнітні аномалії, які приурочені до контролюючих тектонічних порушень. Зроблено висновок про генетичний зв’язок локальних аномалій ∆Та із нафтогазоносністю досліджуваних родовищ. Представлены результаты геомагнитных наблюдений в зонах месторождений углеводородов северо-западной части Предкарпатского прогиба. Изучены особенности локального магнитного поля и его динамические изменения во времени. Установлено, что над месторождениями нефти и газа наблюдаются статические и динамические локальные магнитные аномалии приуроченные к контролирующим тектоническим нарушениям. Сделан вывод о генетической связи локальных аномалий с нефтегазоносностью исследуемых месторождений.
Особенности аномального магнитного поля и его динамики над нефтегазовыми месторождениями северо-западной части предкарпатского прогиба
Peculiarities of anomalous magnetic field and its dynamics upon the oil and gas deposits of bilche-volycka zone
Keywords: магніторозвідка; динаміка магнітного поля; родовища вуглеводнів; магниторазведка; динамика магнитного поля; месторождения углеводородов; magnetic survey; magnetic field dynamics; hydrocarbons deposits