Губерния Транснистрия в 1941–1944 гг. - Катарага, С. И. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Досліджено питання військової співпраці східних європейців з Третім Райхом протягом Другої світової війни. Закладено нове підґрунтя у дискусію навколо проблеми східноєвропейських військових формувань у збройних силах Німеччини й проаналізовано коротку історію подібних іноземних формацій при збройних силах інших країн упродовж того самого періоду. Зроблено важливий внесок у розуміння цієї складної наукової проблеми. The article raises a question of the military collaboration of the Eastern Europeans with the Third Reich during World War II. This publication break new ground in the discussion of problem of Eastern-European military formations in Germany’s Armed Forces by presenting analysis of a short history of similar foreign formations by Armed Forces of other countries at the same period. This article makes a significant contribution to understanding of this difficult scientific problem.