Структурна оптимізація електричних машин постійного струму малої потужності - Чучман, Ю. І. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2001)
Вибір структури машин постійного струму малої потужності бажано виконувати на етапі вибору структури обладнання, для приводів якого вона розробляється. Показана доцільність максимального збільшення кількості пар полюсів машини. Дано обґрунтування застосування немагнітних дискових якорів з неперехресними обмотками. Для виготовлення зубчастого якоря пропонується використовувати U- подібні блоки, виготовлені з рулонної електротехнічної сталі. Established, that the selection of structure of a low-power DC machine is desirable for designing at a stage of selection of structure of the equipment, for the drive which one it is intended. The expediency of maximum increase of number of pairs of poles is showed. The substantiation of applying of non-magnetic disk armatures with a non-overlapping windings is given. For manufacturing of a slotted armature is offered to use U-figurative units from a thin steel.