Морфометрична оцінка та критерій рівномірності графіка електричних навантажень - Коменда, Н.В. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2010)
Запропоновано систему морфометричних характеристик графіка електричних навантажень (ГЕН). На її основі проведено оцінку нерівномірності графіка та показано переваги морфометричних характеристик під час побудови систем управління навантаженням. Здійснено розрахунок динаміки дисперсії та морфометричних показників ГЕН підприємств. Morphometric characteristics system of the daily load graph is proposed. An estimation of the graph nonuniformity is done and the advantages of the morphometric characteristics for a load management system development are shown. Calculation of the dispersion and morphometric characteristics dynamic for the enterprises is done.
Keywords: морфометрія; графік електричних навантажень; дисперсія; morphometry; daily load graph; dispersion