Технологічно-термодинамічні аспекти експлуатаційних змін параметрів термометричних матеріалів - Гамула, Павло; Курітник, Ігор; Стадник, Богдан; Яцишин, Святослав (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2013)
Виконано дослідження та обґрунтовано можливість залучення теорії спікання і відповідно поверхневого ступеня вільності основного рівняння термодинаміки до вивчення експлуатаційних змін параметрів термометричних матеріалів. Проведены исследования и обоснована возможность привлечения теории спекания и соответственно поверхностной степени свободы основного уравнения термодинамики для изучения эксплуатационных изменений параметров термометрических материалов. According to experimental investigations, it was shown the possibilities of the sintering theory and surface step of freedom in the main equation of thermodynamics for studying the thermometric materials.