Покращення характеристик приймачів сонячного випромінення з електричним заміщенням - Яцук, В. О.; Яцук, Ю. В.; Серкез, Х. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Розглядаються основні напрями вдосконалення технічних характеристик прийма- чів сонячного випромінення з використанням абсолютного радіометра (калориметра), каліброваного електричним заміщенням, побудованого на основі прецизійних вимірювачів температури та різниці температур з використанням напівпровідникових перетворювачів температури та платинових термоперетворювачів опору. The basic directions of perfection of the technical characteristics of receivers solar radiation are provided, by using absolute radiometer (calorimeter), which electrical substitution is calibrated. He is built on the basis of precision temperature meters and temperature difference, semiconductor temperature converters and platinum thermal resistance transformers are used for these receivers.