Проблема правового знання та розуміння у філософії XX століття - Савайда, Олена; Savayda, Olena; Савайда, Елена (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
У статті проаналізовано наукові праці вітчизняних та зарубіжних науковців, присвячені проблемам правового знання та розуміння у філософії XX століття. Розглянуто основні теоретико-методологічні підходи, що сформувалися в рамках сучасної філософії щодо вивчення проблеми правового знання та розуміння. Визначено тематичне спрямування робіт, їхні характерні риси та особливості, виокремлено загальні тенденції дослідження. Розкрито найактуальніші на сучасному етапі розвитку науки методи вивчення означеної проблеми.

The article analyzes the scientific work of domestic and foreign scholars on the problems of legal knowledge and understanding of the philosophy of the XX century. The main theoretical and methodological approaches that have emerged as part of modern philosophy to study the problems of legal knowledge and understanding. Defined thematic orientation work, their characteristics and features, singled out the overall trends research. Exposed the most topical at the present stage of science methods of studying the abovementioned issues.

В статье проанализированы научные труды отечественных и зарубежных ученых, посвященные проблемам правового знания и понимания в философии XX века. Рассмотрены основные теоретико-методологические подходы, сформировавшиеся в рамках современной философии по изучению проблемы правового знания и понимания. Определены тематическое направление работ, их характерные черты и особенности, выделены общие тенденции исследования. Раскрыто актуальные на современном этапе развития науки методы изучения этой проблемы.
Problem of legal knowledge and understanding in philosophy XX century
Проблема правового знания и понимание в философии XX века
Keywords: правове знання; правове розуміння; філософія; XX століття; історіографія; підхід; метод; legal knowledge; legal understanding; philosophy; XX century; historiography; approach; metod; правовое знание; правовое понимание; философия; XX век; историография; подход; метод; 340.12