Святий Онуфрій в українському мистецтві - Чень, Л. Я.; Федоришин, А. Г. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Розглянено прийоми трактування постаті св. Онуфрія в українському мистецтві. Проаналізовано пластичне вирішення Онуфрія різними скульпторами протягом століть. Considered tricks interpretation figures of St. Onuphrius in Ukrainian art. Analyzed Onuphrius's plastic solution by different sculptors for centuries.
Keywords: Святий Онуфрій; ікона; скульптура; композиція; пластичне вирішення; St Onuphrius; icon; sculpture; composition; plastic solution