Комп’ютерне діагностівання безщіткових систем збудження генераторів електростанцій - Куцик, А.С.; Йовбак, Б.Д. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2009)
Описано розроблений програмно-технічний комплекс для діагностування безщіткових систем збудження генераторів електростанцій з використанням працюючих в реальному часі комп’ютерних моделей генераторних блоків. Наведено результати експериментальних досліджень режимів роботи безщіткових систем збудження, знятих під час їх діагностування. The program-technical complex is developed for diagnosing of the brushless excitation systems of power plant generators with the use of the real time computer models of generator block. The results of experimental researches of the work regimes of the brushless excitation systems obtained under their diagnosing are presented.
Keywords: безщіткові системи; генераторні блоки