Просторово-паралельні структури апаратного шифрування даних - Ліскевич, О.; Яцимірський, М. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Проаналізовано структурні особливості алгоритмів симетричного шифрування даних. Запропоновано новий підхід до побудови просторово-паралельних криптографічних алгоритмів. На його основі розроблено структуру матричного криптопроцесора. Показано можливість досягнення вищої, порівняно з відомими алгоритмами, продуктивності та надійності шифрування даних.

Structural peculiarities of symmetric cryptoalgorithms have been investigated. The new approach to parallel cryptoalgorithms development is proposed. SIMD matrix processor based on the proposed approach is developed. Possibility of cipher reliability and system throughput improvement, comparative to known algorithms, is shown.
Keywords: 621.372.542; 517.519; 510.52