MHD Nanofluid boundary layer flow over a stretching sheet with viscous, ohmic dissipation - Нітія, Н.; Венніла, Б.; Nithya, N.; Vennila, B. (Видавництво Львівської політехніки, 2023)
Метою цього дослідження є вивчення усталеного нестисливого двовимірного гідромагнітного пограничного шару потоку нанофлюїду, що проходить через розтягнутий лист під впливом в’язкої та омічної дисипації. Ця задача вирішується за допомогою аналітичного методу під назвою DTM апроксимацією Паде. Математичне моделювання потоку розглядається у формі диференціального рівняння в частинних похідних і перетворюється на диференціальне рівняння за допомогою відповідного перетворення подібності. Впливи фіксованих параметрів, таких як число термофорезу Nt, число броунівського руху Nb, число Прандтля Pr, число Льюїса Le, магнітне поле M, всмоктування/впорскування S та число Екарта Ec показано на рисунках. Наші результати показали більшу тенденцію в профілі швидкості для параметрів магнітного поля M, всмоктування S та параметра нелінійного розтягування n. Тоді як на профілі температури виявляється обернена залежність зі збільшенням числа Прандтля, Число Льюїса та інші параметри збільшують профіль концентрації.

The objective of this research is to examine the steady incompressible two-dimensional hydromagnetic boundary layer flow of nanofluid passing through a stretched sheet in the influence of viscous and ohmic dissipations. The present problem is obtained with the help of an analytical technique called DTM-Pade Approximation. The mathematical modeling of the flow is considered in the form of the partial differential equation and is transformed into a differential equation through suitable similarity transformation. The force of fixed parameters like thermophoresis number Nt, Brownian motion number Nb, Prandtl number Pr, Lewis number Le, Magnetic field M, suction/injection S and Eckart number Ec are displayed with the aid of Figures. Our outcomes showed a greater trend in the velocity profile for the parameters of magnetics M, suction S, and nonlinear stretching parameter n. While the reverse trend is found against the temperature profile when the Prandtl number increases. Lewis number and other parameters have shown increasing behavior in the concentration profile.
МГД-потік пограничного шару нанорідини на листі, який розтягується, з в’язкою омічною дисипацією
Keywords: магнітний; Екарт; термофорез; броунівський; теплопередача; масообмін; magnetic field; Eckart number; thermophoresis number; Brownian motion; heat transfer; mass transfer