Формування об’єктів живої природи в комп'ютерній графіці - Зербіно, Д. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002)
Описується метод формування 3-вимірних графічних об'єктів, які не можна розкласти на прості геометричні примітиви. Припускається, що об'єкт побудований на скелеті, який описується за допомогою з'єднаних відрізків. Поверхні будуються за допомогою параметричних функцій на цих відраках.

The method o f forming 3D objects, which are can't be represented by simple graphics primitives is suggested. It supposed that the objects are built on skeleton, which can be described by connected stretches. The surfaces are buid by the parametric functions on those stretches.
Keywords: 681.513