Гетероциклізації на основі 4-гідразинохіназоліну та ангідридів дикарбонових кислот - Карпенко, О. В.; Коваленко, С. І. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2006)
Досліджено взаємодію 4-гідразинохіназоліну з циклічними ангідридами дикарбонових кислот. Показано, що напрямок перебігу реакції залежить від умов проведення реакції та будови використаних ангідридів. Синтезовані речовини становлять значний інтерес як для здійснення біологічних випробувань, так і для подальших модифікацій для пошуку нових біологічно активних речовин. An interaction of 4-hydrazinoquinazoline with dicarboxylic acid anhydrides is investigated. It is shown, that the reaction passway depends on the conditions of reaction and on structure of the used anhydrides. The synthesized compounds are of considerable interest both for performing biological tests, and for subsequent modifications with the purpose of search for novel biologically active substances.