Самоконфігуровні апаратні прискорювачі обчислень у комп’ютерах - Мельник, В. А.; Сарайрех, З. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Запропоновано новий клас прискорювачів обчислень у комп’ютерах – самоконфігуровні апаратні прискорювачі та концепцію їх побудови, яка передбачає поєднання процесів автоматичної генерації програмних моделей спеціалізованих процесорів та конфігурування прискорювачів, враховуючи вхідні параметри прискорювача та високорівневий опис алгоритму його функціонування. A new class of hardware accelerators – self-configurable hardware accelerators, and the concept of self-configurable hardware accelerators design are proposed in the paper. Proposed concept combines processes of the soft-cores automatic generation and accelerators configuring without operator’s participation according to the input parameters of the hardware accelerator and the high-level description of its algorithm.