Релаксаційна динаміка квазіодновимірної моделі Ізінга - Зачек, І. Р. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Розглянута динамічна модель квазіодновимірних сегнетоелектриків типу порядок-безлад, що грунтується на стохастичній моделі Глаубера, на основі якої отриманий ланцюжок рівнянь для залежних від часу функцій розподілу досліджуваних сполук. Розраховані статичні і динамічні діелектричні характеристики квазіодновимірних сегнетоелектриків. A dynamical model of quasi-one-dimensional order-disorder type ferroelectrics based on the stochastic Glauber model is considered. A chain time-dependent distribution functions were obtained. Static and dynamic dielectrics characteristics of quasi-one-dimensional ferroelectrics are calculated.
Relaxational dynamics of quasi – one – dimensional Іsing model
Keywords: модель Ізінга; сегнетоелектрики; Ising model; ferroelectrics