Значення "аналітичної" складової в маркетинговій концепції в створенні сили ринкового потенціалу фірми - Шлюсарчик, С.; Циран, Я. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Вказано на провідну роль ринкового потенціалу, представленого в нематеріальних категоріях, в побудові конкурентної переваги фірми. Цей потенціал охоплює такі елементи, як: інтелектуальний і маркетинговий потенціали управлінських кадрів, схильність до інновацій і ризику, образ фірми і марки тощо. Цей потенціал не є легким для наслідування конкурентами і вказує при цьому на тенденцію виживання. Перевага, яка спирається на потенціал, є всеохоплюючою і тривалою, і тому може стати значущою рушійною силою, яка скеровує фірму до ринкових шансів, у зіставленні з доступними засобами і цілями. The number of opinions given by practicians and the theoreticians of management, remarking the leader role of market potential understood in immaterial categories in the creation of the firm, is still growing. The potential includes the following elements: the intellectual and the marketing potential of the management crew, innovation and risk tendency, firm and trade mark effigy etc. That potential is not easy to copy by the competition and it also indicates the surviving tendency. The overpoise of the potential is total and stable and that is why it could be the impellent giving the firm more market chances, in the comparison with other possible stores and aims.