Динаміка термінів з міжнародними кореневими компонентами - Кочан, Ірина (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2006)
Слова з міжнародними компонентами греко-латинського походження посідають чільне місце у будь-якій терміносистемі. Більшість із них ніколи не існувала у давньогрецькій чи латинській мовах. Однак грецькі та латинські корені стали продуктивними словотвірними засобами в сучасних європейських мовах, у тому числі й українській. Показати динаміку таких слів у сучасній мові - завдання цієї розвідки.

The words with international components of Greek - Latin origin fill an important place in any term system. The majority of them never existed in Greek or Latin. However, Greek and Latin roots have become productive compositional instrument in modern European languages, including Ukrainian. To show the dynamics of such words in modern language - that is a task of this investigation.
Keywords: 811.161.2’06’373.46.005