Інформаційна технологія та програмна система оцінювання опінії висловлювань - Лупенко, С. А.; Хомів, Б. А. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Запропоновано інформаційну технологію, котра основана на використанні лінгвістичних змінних та застосуванні вагових коефіцієнтів оцінювання емоційного забарвлення висловлювань щодо певного об’єкта. Реалізована програмна система дає змогу в візуальному інтерфейсі відстежувати кількісні показники опінії щодо об’єктів, та порівняти їх інтегральні показники із урахуванням вагових коефіцієнтів компонент. Article is devoted to the information technology and software for opinion mining and sentiment analysis of messages. The information technology based on using linguistic variables and applying the weighting coefficients for sentiment analysis concerning a certain object is proposed in the article. Implemented software allows tracking quantitative charecteristics of opinion on objects and comparing their integral indicators in visual interface.
Information technology and software for sentiment analysis of mentions
Keywords: опінія; емоційне забарвлення; оцінювання опінії; інформаційна технологія; об'єкт; інтегральний показник; лінгвістична змінна; ваговий коефіцієнт; opinion; sentiment; sentiment analysis; object; integral indicator; linguistic variable; weighting coefficient