Сервісно-дилерський центр у м. Львів - Макаренко, Антон Кирилович; Makarenko, Anton Kyrylovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
В першому розділі виконано аналіз об’ємно-планувальних, та конструктивних рішень будівлі. Наведено вихідна інформація щодо майданчика будівництва, основні показники генплану та основні матеріали для опоряджувальних робіт. Наведено основні технічні рішення. Виконано відповідні архітектурно-будівельні креслення. В другому розділі наведено розрахунок будівельних конструкцій за першою та другою групою граничних станів. У третьому розділі було запропоновано технологічну карту на монтажні роботи, виконано вибір способу ведення робіт. Також було розраховано основні параметри будівельного генерального плану майданчика будівництва та наведено календарний графік будівництва. В четвертому розділі було розраховано локальний та об’єктний кошторис будівництва. У п’ятому розділі було описано числові дослідження способів та методів підсилення цегляних конструкцій. Об’єкт дослідження: архітектурно-будівельні, інженерно-конструктивні, технологічні , економічні та наукові аспекти при проектуванні громадського об’єкту. Предмет дослідження: сервісно-дилерський центр Мета дослідження: запроектувати сервісно-дилерський центр у м. Львів У магістерській роботі представлений проект будівлі. Будівля автоцентру має прямокутну форму з розмірами 33?54 м, а її конструктивна схема базується на одноповерховій рамній конструкції. Вона виконана у каркасному типі з використанням сталевих конструкцій, які забезпечують надійність і простоту монтажу. Поверховість варіюється залежно від функціональних зон: СТО — два поверхи, автосалон — один, а офісна частина — три поверхи. У центрі будівлі розміщена триповерхова цегляна вставка, що ділить споруду на два блоки. Загальна площа забудови сягає 1 910 м?, тоді як під автопроїзди та тротуари з твердим покриттям передбачено значну частину території – 3 262 м?.

The first chapter analyzes the volumetric-planning and structural solutions of the building. The initial information about the construction site, the main indicators of the master plan, and the primary materials for finishing works are provided. Key technical solutions are also presented, and corresponding architectural and construction drawings have been developed. The second chapter presents the calculation of building structures according to the first and second limit states. In the third chapter, a technological chart for installation works was proposed, and the method of carrying out the works was selected. The main parameters of the construction master plan for the site were calculated, and a construction schedule was provided. The fourth chapter includes the calculation of local and overall construction cost estimates. The fifth chapter describes numerical studies of ways and methods of strengthening masonry structures. Object of the study: Architectural, construction, engineering, technological, economic, and scientific aspects in the design of a public facility. Subject of the study: Service and dealership center. Objective of the study: To design a service and dealership center in Lviv. The master's thesis presents a project for the building. The auto center has a rectangular shape with dimensions of 33?54 m, and its structural scheme is based on a single-story frame design. It is constructed as a steel frame structure, ensuring reliability and ease of assembly. The number of floors varies depending on the functional zones: the service station (STO) has two floors, the car showroom has one floor, and the office section has three floors. At the center of the building is a three-story brick insertion that divides the structure into two blocks. The total building area reaches 1,910 m?, while a significant portion of the territory—3,262 m?—is allocated for driveways and pavements with hard surfaces.
Service-dealer center in Lviv
Keywords: 8.192.00.01; сервісний центр; розрахунок конструкцій; підсилення конструкцій; генеральний план; service center; structural calculation; structural reinforcement; master plan