Scientific interpretation of the category of effectiveness - Petrovych, Yo. M.; Trut, O. O. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Scientific approaches to defining the essence of the category of effectiveness are studied. In terms of the systems approach, the structure-forming factors of the organization’s effectiveness are substantiated. It is shown that the identified factors and criteria of effectiveness are the basis for creation of the organization’s effectiveness control system. Досліджено наукові підходи до визначення сутності категорії “результативність”. З позицій системного підходу обґрунтовано структуроутворювальні чинники формування результативності організації. Ідентифіковані чинники та критерії результативності є основою створення систем управління результативністю організації.
Категорія «результативність» та її наукове трактування
Keywords: task; efficiency; organization; process; result; effectiveness; resources; system; management; aims; завдання; ефективність; організація; процес; результат; результативність; ресурси; система; управління; цілі