Preparing of metallic electrocatalytic nanostructured surface by galvanic replacement method. Review - Зозуля, Г. І.; Кунтий, Орест Іванович; Zozulia, H. I.; Kuntyi, O. I. (Lviv Politechnic Publishing House, 2019)
Розкрито можливості методу гальванічного заміщення в формуванні металевої нано- структурованої поверхні для електрокаталітичних процесів. Ґрунтуючись на електрохімічному механізмі процесу та враховуючи тип підкладки, наведено такі напрями застосування цього методу: синтез металевих наноструктур та модифікація поверхні металів. Серед успіхів у напрямі модифікації поверхні продемонстровано ефективність осадження наноструктурних металів галь- ванічним заміщенням у середовищі органічних апротонних розчинників та іонних рідин. Відзначено роль середовища у керованому формуванні геометрії наночастинок металевого осаду.

The possibilities of the galvanic replacement method in the formation of a metallic nanostructured surface for electrocatalytic processes are revealed. Based on the electrochemical mechanism of the process and taking into account the type of substrate, the following directions of application of this method are presented: synthesis of metal nanostructures and modification of metal surfaces. Among the successes in the direction of surface modification, the efficiency of deposition of nanostructured metals by galvanic replacement in the environment of organic aprotic solvents and ionic liquids has been demonstrated. The role of the medium in the controlled formation of the geometry of the metal sediment nanoparticles is noted.
Одержання металевої електрокаталітичної наноструктурованої поверхні методом гальванічного заміщення. Огляд
Keywords: електрокаталізатори; гальванічне заміщення; металеві наноструктури; модифікація поверхні; electrocatalysts; galvanic replacement; metal nanostructures; modification of the surface